Zonnepanelen

Zonnepanelen

De energietransitie zorgt ervoor dat we als maatschappij in moeten zetten op een duurzamere vorm van energie. Wist u dat het dak van een (hobby)kas hier uitstekend voor ingezet kan worden! Met het plaatsen van zonnepanelen haalt u energieopbrengst uit uw kasdek. Zo kunt u voorkomen dat de energierekening te hoog oploopt en daarbij draagt u bij aan een duurzame toekomst! Wij helpen u graag met zowel de levering als de montage!

Zeker in hobbykassen die niet hoofdzakelijk gebruikt worden voor het telen van groenten en fruit zijn zonnepanelen een goede oplossing. We halen het glas uit uw kasdek en plaatsen de zonnepanelen terug, direct in de roede. Aangezien het zonnepaneel slechts 20% meer weegt dan het oude glas, verzwaren we de constructie niet dusdanig dat deze versterkt moet worden. Praktisch iedere constructie voldoet dus!

Specificaties
De zonnepanelen leveren gemiddeld 200 watt piek per vierkante meter op. Met een aantal zonnepanelen kunt u dus al flink besparen op uw energierekening! De panelen hebben een lichtdoorlatendheid van 17 á 18%. Zo bent u toch voorzien van voldoende licht. We leveren onze panelen met een opbrengstgarantie van 25 jaar. Na deze 25 jaar zouden de panelen nog tenminste 82% opbrengst moeten genereren. Doordat de panelen met backsheet geleverd worden, valt gebroken glas niet naar beneden. Het met zonnepanelen bedekken van uw kas is dus ook nog eens extra veilig!

Naast de opbrengstgarantie van 25 jaar garanderen we een productgarantie van 10 jaar. De panelen hebben een maximale windlast van 2400Pa en een maximale sneeuwlsat van 5400Pa. Ze zijn zelfreinigend. Al met al dus een ideale toevoeging die past bij onze luxe hobbykassen! Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

Installatie door vakkundige monteurs
Onze ervaren monteurs installeren de zonnepanelen met de grootste precisie. We monteren de panelen en installeren de omvormer. Behalve de installatie naar de meterkast ontzien wij u graag van A tot Z!